Sök
Jan "Tuffe Viktor" Viktorsson.
Foto: Bildbyrån
Old School Hockey

"Tuffe Viktor" – Old School Hockey Jan Viktorsson

Liten men tuff och totalt orädd. Jan Viktorsson kompenserade bristen på centimeter med ett lejonhjärta som gjorde honom till en firad spelare i både Djurgården och Tre Kronor. I dag möter ni ”Tuffe Viktor” i Old School Hockey här på Hockeysverige.se.

"Tuffe Viktor" kallades dagens gäst i Old School Hockey under sin karriär. Detta trots att Jan Viktorsson "bara" mäter 173 cm över jordytan så vek han aldrig ned sig i närkampsspelet. Tuffheten i kombination med en härlig teknik gjorde honom inte bara till svensk mästare med Djurgården vid tre tillfällen. Viktorsson blev även världsmästare med Tre Kronor i Åbo 1991.

Men innan vi ger oss in på Viktorssons största triumfer i karriären tar vi oss en titt på hur det började.
– Min första klubb var Handens SK, det som i dag heter Haninge HC. När jag var tio år började jag faktiskt spela för Bajen. Där blev jag kvar några år innan jag stack till Djurgården. Då måste jag ha varit runt 15 år kan jag tänka mig, säger Janne Viktorsson till hockeysverige.se.

Hur upplever du skillnaden på ungdomshockeyn i dag mot hur den var när du kom fram genom olika Stockholmsklubbars ungdomsverksamhet?
– Vi var nästan aldrig inomhus och tränade som spelarna gör i dag. Då spelade det ingen roll om det var snö eller regn utan vi bara körde på. Sen har självklart utrustningen förändrats en hel del.
– En viktig bit som mer eller mindre är ett måste som ung hockeyspelare är att du har bra föräldrar som ställer och skjutsar sina barn till olika ställen för match och träning. Det är något som jag upplever är svårare i dag.

Vad bör ungdomsspelare och ledare förändra i sitt idrottsutövande om man ska nå en optimal utbildning som du ser det?
– Självklart måste du ha en bra grund och hockeyutbildning om du ska bli en riktigt bra hockeyspelare. Förutsättningarna för det har blivit bättre med bra utbildade ledare. Men jag tycker att man börjar satsa på en sport alldeles för tidigt. Man kan höra killar som väljer bort andra sporter för hockeyn redan i tio års ålder vilket naturligtvis är vansinnigt. Försök hålla på med flera sporter så länge som möjligt för det tror jag gynnar din utveckling.

Foto: Bildbyrån

BOORK GAV GLÄDJANDE NYHETER

Janne Viktorsson debuterar i elitserien med Djurgården 1983. Tränare för Djurgården var Leif Boork och som assisterande tränare jobbade Ingvar "Putte" Carlsson. Tränarduon tog laget till SM-final där man besegrade Färjestad med 3-2 i matcher. Viktorsson spelade fyra matcher i elitserien den säsongen.
– Jag och min polare, Jeff Hällegard, hade tränat den del med A-laget det året utan att ingå i själva truppen som var på tjugotvå spelare. Det hade väl gått hyfsat för mig. Leif Boork var tränare då och han kallade upp mig på ett möte på kansliet som då låg vid Paternostervägen i Johanneshov. Han sa att truppen skulle utökas från 22 spelare till 23 och undrade om jag ville han den sista platsen. Gissa om man blev glad, skrattar Viktorsson.
– Debuten var mot Leksand på bortaplan och vi förlorade med 5-4.

Skilde sig attityden mycket mellan juniorhockeyn och seniorhockeyn?
– Visst var det skillnad, men vi var bra tränade från juniorlaget och hade inga direkta problem med det fysiska. Däremot hade man en väldig respekt för äldre spelarna. Inte så att man inte kände sig välkommen, för det var vi verkligen. Det var mera att man lyssnade på deras erfarenhet och tog till sig. I dag är det inte alls på samma sätt utan alla har ungefär lika mycket att säga till om i laget oavsett ålder.

Säsongen 1984/85 gör Jan Viktorsson en mycket fin säsong och framför allt att väldigt bra slutspel där han svarar för tre av lagets mål. Den här säsongen kom också att bli något av Viktorssons genombrott.
Gunnar Svensson var ny som tränare i Djurgården då och jag spelade i en kedja med Håkan Södergren och Tommy Mörth. Vi gick till final mot Södertälje, men förlorade den avgörande finalen i Norrköping med 6-3.
– Jag gjorde väl något mål i finalserien men hela slutspelet fungerade bra för min del så visst kan jag se just det slutspelet som lite av ett genombrott.

Leif Boork hade då lämnat Djurgården och Gunnar Svensson tillsammans med Lars-Fredrik Nyström som tränare. Hur påverkades ni i laget av det här tränarbytet?
– Djurgården var inne i en era med SM-guld och finaler nästan varje år, men Gunnars andra år i klubben gick allt snett och vi var på väg ur elitserien. Bengt Broberg gav honom sparken och Nyström tog över laget tillsammans med Håkan Ericsson, vilket gjorde att vi faktiskt klarade oss kvar. Ett av få lyckade tränarbyten med andra ord.

PROFILSTARK TRUPP

Vid finalen 1985 hyrde Djurgården dessutom in ett ”Super-Fan” från NHL som höll stämningen uppe på läktarna.
– Det här var ju något helt nytt och man visste väl egentligen inte hur det skulle tas emot. Det var en jäkligt charmig kille som fick upp en enorm stämning på Hovet. Det var väl första gången som vågen rullade på läktarna i Sverige. Stämningen går kanske inte att jämföra med den som var för två år sedan då Djurgården var i final, men med den tidens mått mätt så var den enorm.

Vilka var stommen i det lag som du tillhörde under dina första år i klubben?
– Thomas Eriksson, Håkan Södergren, Tommy Mörth, Jens Öhling"Kalle" Lilja"Pelle"Göransson,, Stefan PerlströmRolf Ridderwall... Det var hur många starka individer som helst och riktiga tjurskallar på isen, skrattar Viktorsson.
– Träningarna var ofta tuffare än matcherna och det var ofta nära till slagsmål på isen. Vid sidan av var det ett hur bra gäng som helst där alla drev på varandra för att prestera bättre.

Du vinner SM-guld med Djurgården 1989, 1990 och 1991. Vad låg bakom dom här framgångarna?
– "Lasse" Falk och "Putte" Carlsson var nya som tränare och satte sin prägel på laget rent taktiskt. Vi lärde oss tänka hockey över hela banan. Det gick delvis ut på att vi inte skulle behöva jaga ihjäl oss i defensiven utan spela smart så vi hade energi kvar till då vi hade puck. Vi lyckades utmanövrera alla lagen förutom AIK. Då smög den här klassiska derbykänslan in och tog överhand.
– Vi var jäkligt tajta som grupp men framför allt var nästan alla killar i laget landslagsspelare. Med andra ord så var vi väldigt många bra hockeyspelare som spelade i Djurgården då. Dessutom var nästan alla stockholmskillar och jäkligt bra polare vid sidan av hockeyn.

Vilken guldfest minns du bäst?
– Den första är ju alltid lite speciell, men då vann vi guldet uppe i Leksand och åkte buss ner till Stockholm. Andra guldet vann vi här på hemmaplan då all släkt och alla vänner satt på läktaren vilket ger en alldeles speciell känsla. Den kvällen var helt suverän och minns jag inte helt fel så avslutade vi den på Dailys här i stan.

Vad bröt den här fina guld-eran som du ser det?
– Många av oss äldre spelade under för många år i laget samtidigt som flera av våra bästa killar blev proffs. Visserligen vann vi grundserien 1992 och gick till final mot Malmö, men flera av oss hade börjat tumma på detaljerna i spelet. Dom andra lagen hade även börjat hitta sätt att luckra upp vårt spel. Trots allt hade dom andra lagen haft tre säsonger på sig att lära sig hur vi spelade.

Foto: Bildbyrån

TESTADE ÖSTERRIKISKA LIGAN

Säsongen 1993/94 lämnar Jan Viktorsson Sverige för spel två säsonger i österrikiska Graz. Första säsongen svarar Viktorsson för 78 poäng på 54 matcher och året därpå för 50 poäng på 36 matcher.
– Jag hade spelat i Djurgården under tio år då och det var inte lika roligt att gå ner på träningarna längre. Det blev för mycket vardag och jag behövde en nytändning helt enkelt. Så "Kenta" Nilsson tog med mig Graz.

Vad kom Kent Nilsson att ha för betydelse för dig nere i Österrike?
– "Kenta" kom att betyda massor för mig och vi hade ett jäkligt roligt år tillsammans i Graz. Båda gjorde mycket poäng och vi trivdes bra där. Han åkte hem efter en säsong men jag stannade ytterligare ett år.

Inför säsongen 1994/95 återvänder Jan Viktorsson till Sverige och Djurgården, där Tommy Boustedt och Stephan "Lillis" Lundh nu var tränare.
– Vi hade ett snack om att jag skulle stanna ytterligare en säsong i Graz, men det här var under en period i livet då jag var singel och jag ville inte bo kvar ensam där nere. Det var visserligen två jättefina år men jag var över 30 år och det var dags att börja förbereda ett liv efter hockeyn.

Var det aldrig aktuellt med spel i NHL?
– Nej, jag hade inte direkt längden inne för spel i NHL på den tiden, skrattar Viktorsson och fortsätter:
– Det var stor skillnad mot i dag då man har skärpt reglerna så att det gynnar själva hockeyn.

Du gjorde ytterligare fyra säsonger i Djurgården efter att du återvänt hem från Österrike. Vilken var din bästa som du ser det i dag?
– Det var i alla fall inte den första för det var min kanske sämsta säsong i Djurgården. Den sista säsongen, då jag spelade med Espen Knutsen och "Linkan" (Fredrik Bremberg), fungerade riktigt bra även om vi blev utslagna av Brynäs i slutspelet.
– Säsongen 1997/98 gick vi till final mot Färjestad som vi förlorade i femte och avgörande match. Den säsongen fungerade bra den med.

Var det aldrig aktuellt med att varva ner i något lag lägre ner i seriesystemet?
– Nej, aldrig! Jag fick en förfrågan från Hammarby som jag kunde tänka mig tacka ja till i fall klubben kunde ordna ett bra jobb åt mig. Det blev aldrig aktuellt eftersom Djurgården hade ordnat redan då med det jobbet jag har i dag på marknadssidan i klubben.

Debuten i Tre Kronor?
– Jag tror att det var i Västtyskland 1989. Vi var där nere på något läger och spelade två matcher mot tyskarna. Jag hade fördelen av att ha spelat i Vikingarna (B-landslaget) innan landslagsdebuten så jag kände dom flesta av killarna sedan tidigare. Dessutom spelade jag i en kedja med mina kompisar från Djurgården Mikael Johansson och Johan Garpenlöv, så det blev aldrig någon stor grej.
– Självklart är det en stor ära och med stolthet som man har dragit på sig landslagströjan. Det jag kan tycka är lite synd idag är att man tagit bort Vikingarna eftersom det var en väldigt bra inkörsport till landslaget.

VM-GULD 1991

Jan Viktorsson kom med i den VM-trupp som Conny Evensson och Curt Lundmark tog ut till VM 1991 i Åbo. En turnering som slutade med att Tre Kronor blev världsmästare och fick ta emot enorma hyllningar på Sergels Torg i Stockholm.
– Den största anledningen till guldet var förbundskaptenen Conny Evenssons energi som han gav till laget. Men vi hade även ett väldigt bra lag. Visserligen var inte Mats Sundin etablerad ännu, men ändå hade vi killar som Håkan LoobNicklas LidströmThomas Rundqvist och Jonas Bergqvist.
– "Sudden" exploderade sen i turneringen och "Roffe" Ridderwall i målet var helt fantastisk.

Vad minns du bäst från själva finalen mot Ryssland?
– Innan matchen var vi ganska säkra på att vi minst skulle få silver eftersom Kanada var tvingade att slå USA med fem mål för att passera oss. Kanada lyckades vinna med 9-4 i en mycket underlig match och mindre lustigt så skulle en förlust för oss mot ryssarna bara betyda brons. Det sporrade nog oss mer än att det satte press på oss. Vi hade spelat 5-5 i grundserien mot ryssarna så vi visste ju att vi hade chansen.
– Redan i första minuten av finalen hade jag ett friläge mot Andrej Trefilov som jag missade. Strax efteråt gör Jonas Bergqvist 1-0 men Aleksandr Semak kvitterar i första perioden. Sedan gör "Sudden" sitt 2-1 mål i tredje perioden och efter det står vi spelare på knä ute på isen och ser "Roffe" Ridderwalls kamp mot ryssarna fram till slutsignalen.

Viktorsson spelade ett VM och ett OS för Sverige.Viktorsson spelade ett VM och ett OS för Sverige.Foto: Bildbyrån

Singel Ericson skrev bland annat följande om Janne Viktorsson efter turneringen:
– "Tuffe Viktor" gjorde skäl för namnet, då han i medaljspelet mot Kanada, gick rakt in i rågen och klämde in en målvaktsretur. Speedig och irrationell drog han på sig den bevakning som gav öppningar åt landslagskamraterna.

Tommy Söderström har kallat OS-turneringen i Albertville 1992 för en "ökenturnering". Håller du med om det?
– Helt och hållet! Hockeyn var placerad ute i Méribel utanför Alberville dit det var en halv dags restid på en kurvig alpväg. Vi hade inte en chans att se några andra sporter i OS. Det var tre höghus och en restaurang som bestod av ett tält utanför där alla satt med jackor och åt.
– Vi slutade femma i turneringen och för egen del spelade jag med Mikael Johansson och "Challe" Berglund.

Var det aktuellt med ytterligare OS- och VM-turneringar för din del efter turneringen i Alberville?
– Vid VM 1992, alltså samma år som OS, så frågade Conny Evensson mig och "Challe" om vi ville vara med. Vi båda hade haft en lång säsong och bad om att få slippa faktiskt. Vi var ju inte direkt ensamma om det och Conny åkte iväg med ett helt nytt lag som även dom tog guld.
– Även då jag spelade i Graz fick jag en förfrågan om att spela i Tre Kronor under Izvestija-turneringen i Moskva. Men jag kom inte loss från klubben, tack och lov, skrattar Viktorsson.

Jan Viktorsson jobbar fortfarande kvar inom hockeyn hos Djurgårdens IF.
– Direkt efter att jag slutade som spelare i Djurgården började hos föreningen på sälj och marknadssidan. Det måste alltså ha varit i augusti 1999. Jag trivs förbaskat bra med det här jobbet och jag får fortfarande en närhet till hockeyn, en sport som jag älskar, även om jag inte springer runt i omklädningsrummen på Hovet.

Vad tyckte du om den här artikeln? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten