Sök
Rögle vann derbyt mot Malmö
Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
SHL

HV 71 och Rögle segrade i derbyomgången

Tufft, tätt och riktig derbykaraktär. Så kan man summera skånederbyt mellan Rögle och Malmö. Till slut kunde Rögle dra det längst strået efter att Simon Ryfors blivit stor derbyhjälte i förlängning.

– Det är riktigt härligt. En riktig krigarinsats och vilken publik det var idag, säger han till CMore.


Brynäs-Linköping 3-1 (1-0, 2-0, 0-1)

Brynäs: Tomi SallinenJoachim RohdinVictor Söderström

Linköping: Jaakko Rissanen

Brynäs förlorade senast snöpligt på straffar mot Luleå medan Linköping efter sin fina sträcka med fyra vinster kom till mötet med Brynäs med två raka förluster. En match som betydde väldigt mycket. En vinst för Linköping skulle göra att det minskade gapet till just Brynäs som innehar den sista kvalplatsen till slutspel.  

Det var hemmalaget som satte sig i förarsätet i matchen genom Tomi Sallinen som utnyttjade hemmalagets numerära överläge och gjorde 1-0. 

Brynäs utökade tidigt i den andra perioden genom Joachim Rohdin. Brynäs powerplay var verkligen vägvisande ikväll då backen Victor Söderström kunde göra 3-0. Jaakko Rissanen kunde snygga till siffrorna genom sitt 3-1-mål men närmare än så kom inte Linköping   


Djurgården-Leksand 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Djurgården: Linus HultströmManuel Ågren

Det börjar tyvärr bli en vana för Leksandsfansen att se sitt lag förlora och förlora. Det blev ingen ändring borta mot Djurgården heller. Även om man gjorde en bra första period precis som Luleå senast så gör man inte mål. Istället skulle Linus Hultström spräcka målnollan i matchen i powerplay. Assisterad av Olle Alsing och Patrik Berglund

Två mål på fyra matcher

Leksand vann skottet totalt med 22-29 men vad hjälper det när man inte gör något mål. Manuel Ågren kunde punktera matchen när han gjorde 2-0 i tom bur. Leksand har nu endast gjort två (!) mål på de senaste fyra matcherna. Tungt. 


Färjestad-Skellefteå 4-2 (3-0, 1-0, 0-2)

Färjestad: Victor EjdsellDaniel VikstenMichael LattaGustav Rydahl

Skellefteå: Jonathan PudasJoakim Lindström

Innan matchen hyllades Mikeal Johansson av publiken i Löfbergs Arena efter en lång och framgångsrik karriär i Färjestad. 396 matcher hann han med under sina nio säsonger i klubben där han lyckades vinna tre SM-guld. 

Det blev en oväntad förlust senast mot Oskarshamn för Färjestad. Det använde man som rejäl tändvätska när man tog emot Skellefteå hemma. Victor Ejdsell gav hemmalaget ledningen och Daniel Viksten kunde två minuter senare utöka till 2-0. 

Det blev även en drömdebut för nyförvärvet Michael Latta. Den tidigare NHL-spelaren kunde göra 3-0 innan periodvilan. Efter nyförärvet Lattas 3-0 kunde Färjestad utöka ytterligare genom Gustav Rydahl fram till 4-0. Skellefteå kunde tröstmåla genom Jonathan Pudas och Joakim Lindström men närmare än så kom inte Skellefteå. 


Frölunda-Oskarshamn 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)

Frölunda: Jacob PetersonJoel MustonenJacob MoverarePatrik Carlsson

Oskarshamn: Robin Söderqvist

Frölunda fortsätter att övertyga och hade inga problem mot Oskarshamn hemma i Scandinavium. Hemmalaget rivstartade genom Jacob Peterson som redan efter två minuter gjorde 1-0 för Frölunda. 

Oskarshamn som skrällde senast mot Färjestad krigar fortfarande i botten med Leksand, Växjö och Linköping hoppades på ytterligare en skräll. Men Frölunda punkterade matchen redan i den första perioden. Joel Mustonen gjorde 2-0 och Jacob Moverare kunde psykologiskt tungt för gästernas del sätta 3-0 med 25 sekunder kvar av den första perioden. 

Frölunda kunde göra 4-0 genom Patrik Carlsson medan Robin Söderqvist tröstmålade för Oskarshamn till 4-1.


Luleå-Örebro 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)

Luleå: Einar EmanuelssonNils LundkvistErik GustafssonNiklas Olausson

Örebro: Jordan Boucher

Örebro övertygar allt jämnt i SHL och hade inför toppmötet med Luleå tre raka vinster. Det såg också ut att Örebro skulle gå mot sin fjärde raka och befästa serieledningen när man gjorde 0-1 genom Jordan Boucher. Sedan började Luleås upphämtning. Först genom Einar Emanuelsson assisterad av Robin Kovács som fortsätter sin fina form. 

Upp i delad serieledning

Nils Lundkvist kunde sen göra 2-1 till Luleå som nu hade vänt. Sen hade hemmalaget verkligen marginalerna på sin sida när man gjorde sitt 3-1-mål. Skottet från Erik Gustafsson räddades av Jonas Arntzen men returen han släppte gick rakt på en Örebro-back som styrde in pucken i eget mål. 

Niklas Oluasson kunde sen göra matchavgörande 4-1 i tom bur och Luleå visade stor moral genom att vinna och vända mot Örebro i toppmötet. Luleå upp i delad serieledning med Frölunda.


Rögle-Malmö 4-3 (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)

Rögle: Daniel ZaarTed BrithénNils HöglanderSimon Ryfors

Malmö: Matias MyttynenFredrik HändemarkFrederik Storm

Man väntade sig en tät och tuff match. Rögle och Malmö gjorde verkligen ingen besviken. Redan från första nedsläpp var det full fart från båda lagen och en match med en riktig derbykaraktär. Det var gästerna som skulle få jubla först efter att Matias Myttynen styrt in 1-0 tidigt i matchen. 

Rögle kom tillbaka in starkt och fick ett gyllene läge att kvittera på straff men Leon Bristedt straff var direkt svag då han missade målet med bred marginal. Rögle skulle dock få till kvitteringen i matchen. Daniel Zaar var påpasslig framför mål när Kodie Curran hittade hans klubba. 

Malmö kom tillbaka två gånger

Ted Brithén har bara gjort tre matcher totalt den här säsongen men när nu förstacentern i hemmalaget var tillbaka gjorde han Rögles ledningsmål till 2-1 efter bara 33 sekunder in i den andra perioden. Sen fick vi se matchen delikatess när Malmö hittade tillbaka in i matchen. Fredrik Händemark gjorde allt på egen hand med en fin dragning på en Röglespelare. Han tryckte sig sedan in framför mål och forcerade in kvitteringsmålet. 

Nils Höglander kunde sätta Rögle i förarsätet igen när han sent i den tredje perioden kunde göra 3-2 till hemmapublikens stora jubel. Åter igen assisterad av Kodie Curran. Men åter igen kunde Malmö hittade tillbaka. Den här gången genom ett riktigt krigarmål signerat Frederik Storm som liggandes lyckades få in pucken. 

Rögle drog det längsta strået

Matchen till förlängning där Simon Ryfors blev derbyhjälte när han fri med Oscar Alsenfelt kunde runda honom och avgöra för Rögle. 

– Det är riktigt härligt. En riktig krigarinsats och vilken publik det var idag. Den här typen av matcher är alltid intensiva och en rivalitet som är svår att hitta i svensk hockey, säger derbyhjäten Simon Ryfors till CMore efter matchen.

Rögle tog i och med vinsten sin andra seger på de sex senaste matcherna. En derbyvinst som betyder oerhört mycket menar Ryfors.

Det betyder jättemycket och vi behöver sådana här vinster och vi tar med oss mycket från den här matchen, avslutar Ryfors.

– Det var en jämn match men vi får lite för många utvisningar och det håller inte i längden. Ett oavgjort resultat var väl rättvist känner jag, säger Malmö-tränaren Peter Andersson till CMore


Växjö-HV71 2-4 (0-4, 1-0, 1-0)

Växjö: Marcus DavidssonIlari Melart

HV71: Nils AnderssonAlexander BergströmAnthony CamaraSimon Önerud

Vilken chock vi fick se i VIDA Arena i den första perioden i smålandsderbyt mellan Växjö och HV 71. HV fullkomligt sköljde över hemmalaget och dominerade totalt. Nils Andersson kunde redan efter 35 sekunder göra 0-1 och redan då kunde man ana åt vilken riktning matchen skulle ta. Alexander Borgström kunde senare utöka HV:s ledning i powerplay.

Bara 0-2 hade Växjö nog varit nöjda med att gå in till periodvilan med men mardrömmen skulle bli ett faktum när HV genom två snabba mål i slutet av perioden genom Simon Önerud och Anthony Camara kunde gå till paus med hela 0-4.

Snyggade till siffrorna

Växjö valde att plocka ut målvakten Erik Källgren efter 0-4-målet och ersatte honom med Viktor Andrén. Det gav lite effekt på Sam Hallams mannar då man vann den andra perioden efter att Marcus Davidsson reducerat. Sen kunde Växjös notoriska målskytt Illari Melrat snygga till siffrorna ytterligare med sitt 2-4-mål men Växjös bedrövlig första period bäddade för HV 71:s derbyvinst. Vad tyckte du om den här artikeln? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten