Sök
Luleå upp i ensam serieledning
Foto: Bildbyrån/Josefine Loftenius
SHL

Efter vinsten ikväll – Luleå upp i ensam serieledning

Luleås ramstarka defensiv fortsätter vara intakt. I matchen mot Linköping var segern aldrig riktigt hotat. I och med Frölundas förlust mot Färjestad kliver nu Luleå upp i ensam serieledning i SHL. 

– Det är otroligt roligt att spela hockey just nu, säger Luleåforwarden Noel Gunler till CMore efter matchen. 


Färjestad - Frölunda 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Färjestad: Daniel Viksten, Martin JohanssonVictor EjdsellVojtech Mozik

Frölunda: Samuel Fagemo

Inför matchen hyllades legenden Peter Nordström i Löfbergs Arena då hans tröja hissades i taket. När matchen satte igång fick han se ett rivstartade Färjestad och Daniel Viksten gav hemmalaget ledningen tidigt i matchen. Färjestad drev den första perioden och tillät bara tre skott från Frölunda. Men gästerna var effektiva och kunde kvittera genom Samuel Fagemo i powerplay. 

Avgjorde i andra perioden

Hemmalaget rivstartade även i den andra perioden och Martin Johansson kunde ge Färjestad ledningen efter att ha snappat upp en retur. I stället för en kvittering från Frölunda som i den första perioden kunde Färjestad i stället utöka i form av Victor Ejdsell till 3-1. Vojtech Mozik kunde senare definitivt sätta punkt för matchen när han sköt 4-1 till Färjestad. 


HV71-Brynäs 3-2 (2-1, 0-0, 1-1)

HV71: Simon Önerud x2, Martin Thörnberg

Brynäs: Marcus ErssonGreg Scott

HV71 är inne i en bra period i SHL och har bara en plump (Örebro 1-4) på de senaste sju matcherna. Mot Brynäs, som vann senast mot Linköping, lyckades man inte få håll inledningsvis på Samuel Ersson och i stället kunde Marcus Ersson ge Brynäs ledningen. 

HV71 studsade dock tillbaka i den andra perioden. Först sköt veteranen Martin Thörnberg kvitteringen och Simon Önerud kunde ge smålänningarna ledningen i powerplay assisterad av 1-1-målskytten Thörnberg. 

Önerud stor matchhjälte

Brynäs skulle komma tillbaka in i matchen efter att lagets väl fungerade powerplay levererade igen. Greg Scott lyckades överlista Hugo Alnefelt och kvittera. Men det här var Simon Öneruds kväll. 31-åringen kunde göra det matchavgörande målet med fem minuter kvar av matchen. HV tog i och med vinsten sin sjätte vinst på de senaste sju matcherna.  


Linköping-Luleå 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)

Linköping: Andrew Gordon

Luleå: Isac BrännströmArttu IlomäkiNils Lundkvist

Luleå går som tåget just nu och är oerhört stabila i defensiven. David Rautio vaktade gästernas mål den här kvällen mot Linköping och han hade en väldigt lugn afton de två första perioderna. Hemmalaget mäktade endast med fem skott vilket gjorde det tämligen enkelt för Luleå-målvakten inledningsvis.

Efter en mållös förstaperiod kunde Isac Brännström sent in i den andra perioden ge serieledarna ledningen och Arrtu Ilomäki sköt 0-2 tidigt in i den tredje perioden. Luleå var alldeles för starka för Linköping i kväll och Nils Lundkvist bombade in 0-3 precis när Joe Whitney kommit ut från utvisningsbåset. 

Upp i ensam serieledning 

Andrew Gordon kunde snygga till siffrorna 1-3 och lite smolk i bägaren för Luleå och Rautio att inte hålla nollan. Men man kan glädja sig med att man nu är ensam serieledare i SHL. 

Vi gör en väldigt bra match och är det bättre laget. Vi bestämmer oss efter den första perioden att skjuta mer och gå hårt på puckarna. Det är otroligt roligt att spela hockey just nu, säger Noel Gunler till CMore efter matchen. 


Örebro-Djurgården 2-5 (0-2, 1-2, 1-1)

Örebro: Joonas RaskGlenn Gustafsson

Djurgården: Michael HagaLinus HultströmAnton HedmanNiclas BergforsSebastian Strandberg

Örebro åkte på en tung förlust senast i toppmötet mot Luleå men hade inte förlorat två raka matcher sedan 28 september. Man hamnade tidigt i brygga när Michael Haga gav gästerna ledningen tidigt i matchen och Linus Hultsröm sköt fint in 0-2 från blålinjen. 

Samme Hultström var också inblandad när Örebros hittade tillbaka in i matchen. Djurgårdensbacken drällde med pucken och hemmalaget kontrade. Pucken hamnade till slut på Joonas Rasks blad och han kunde skjuta in reduceringen. 

Djurgården strået vassare

Men Djurgården visade sig vara för starka för Örebro i kväll. Anton Hedman kunde efter en tilltrasslad situation trycka in pucken till 1-3 och Niclas Bergfors utökade senare till 1-4. Glenn Gustafsson kunde snygga till siffrorna för Örebros del men Djurgårdens fina andraperiod gav dem alla tre poängen. Sebastian Strandberg kunde fastställa slutresultatet i tom kasse till 2-5.


Vad tyckte du om den här artikeln? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten