Sök
Veckans lag
SHL

Veckans SHL-lag #10

Två omgångar spelades i SHL den gångna veckan. Vilka gjorde starkast avtryck den här gången? Svaret får ni nedan.

Målvakt:

Niklas Svedberg, Djurgården

Ända sedan han värvades till Djurgården har Svedberg visat vilken grym målvakt han är. Fjolåret i Timrå var bara en plump i protokollet helt enkelt. Han inledde veckan med att hålla nollan mot Leksand och var sedan även stark när succélaget Örebro stoppades. Han har fått axla ett väldigt stort ansvar den här säsongen, bara Dominik Furch i Örebro har vaktat kassen i fler matcher än Svedberg, och hittills har han gjort det med bravur. 

Niklas Svedberg fortsätter att visa att han verkligen är en toppmålvakt i SHL.Niklas Svedberg fortsätter att visa att han verkligen är en toppmålvakt i SHL.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Backar:

Linus Hultström, Djurgården

Nu står han att känna igen! Hultström verkar ha hittat tillbaka till den offensiva form han hade för några år sedan och de senaste matcherna har den 26-årige backen varit löjligt het. Han har skjutit in ett mål i alla de fem senaste matcherna och är SHL:s kanske målfarligaste back, i konkurrens med Ilari Melart för tillfället. Har redan skjutit åtta mål innan halva säsongen är spelad. Kan han spräcka sitt personliga rekord på tolv? 

Victor Söderström, Brynäs

Han hade en lite trög start efter återkomsten från Nordamerika men nu har 18-åringen verkligen hittat rätt nivå. Jag skulle nog sträcka mig så långt att Söderström har varit Brynäs allra bästa spelare de senaste matcherna. Han har även börjat visa upp sina offensiva förmågor. Inför veckans matcher stod den Arizona-draftade backen på två poäng på 10 matcher. Då såg han till att skjuta säsongens första mål i torsdagens match mot Linköping samt noterades för assist både mot LHC och HV71. Tre pinnar från Söderströms klubba på två matcher.

Victor Söderström har växlat upp det senaste. Victor Söderström har växlat upp det senaste. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Forwards: 

Daniel Zaar, Rögle (2)

Lite i skymundan smyger Zaar upp och blandar sig in i toppen av både skytte- och poängligan. Hans 18 poäng på 20 matcher gör att han har ett av de bästa poängsnitten i SHL. Hans nio fullträffar ger även en delad andraplats i målligan. Har klivit upp och spelat ännu bättre i Dennis Everbergs frånvaro. Stod för 2+2 på två matcher under veckans matcher och känns given i landslagstruppen som ska tas ut under eftermiddagen. 

Sebastian Strandberg, Djurgården 

Strandberg har fortsatt sin utveckling från där han började i slutspelet i våras. Han har varit bra egentligen hela säsongen och fått lugga mycket istid när Jacob Josefson varit skadad. Det är dock alltid något som har saknats. Mål. 27-åringen har haft sina lägen men inte satt dit pucken eller sökt passning istället. Hans elva assist är näst bäst i DIF, efter Olle Alsing, men självförtroendet har inte riktigt funnits där när det har kommit till att hänga dit pucken. Mot Örebro fick Strandberg äntligen spräcka målnollan efter 19 matchers torka och även om det var i tom kasse känns det som något som verkligen kan få igång centerns produktion ordentligt. 

Simon Önerud, HV71

HV-kaptenen har verkligen hittat formen. Han har gjort poäng i fyra raka matcher och har återtagit tronen som Jönköpingslagets bästa målskytt efter bland annat tre kassar den här veckan. Önerud stod för en assist i tisdags mot Örebro, sköt ett mål i segern över Växjö och var dominant mot Brynäs. Han ledde verkligen sitt HV till seger mot Gävlelaget genom att skjuta två mål av tre i matchen samt befann sig på isen vid det tredje. Har varit en viktig del i att HV71 har hittat formen och börjar etablera sig som ett lag för en topp sex-placering. 

Simon Önerud har visat storform på senaste tiden. Simon Önerud har visat storform på senaste tiden. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Veckans...

...debut: Michael Latta kommer förmodligen inte ösa in mål för Färjestad men känslan hittills är att han kommer att vara väldigt nyttig spelmässigt för FBK. Redan i sin första SHL-match klev den tidigare NHL-forwarden in och blev målskytt. Kan han fortsätta som han har börjat kan Färjestad ha gjort en av säsongens värvningar här. 

...hyllning: Mikael Johansson hyllades i Karlstad efter att ha tvingats avsluta karriären i förtid. Att få se "Magic Mike" skrina ut på isen i full utrustning men inte kunna spela var sorgligt men en väldigt fin gest av FBK.

...hyllning 2: Återigen vänder vi blicken till Karlstad där Peter Nordström fick sin tröja upphissad i taket under lördagen. Det är få förunnat att kunna titulera sig femfaldig svensk mästare. En sann legendar och en värdig hyllningsceremoni!

...here we go again: Ännu en vecka och ännu fler målkontroverser. Jag vet inte ens vad man ska säga längre. Det börjar bli till överdrift och man vet att det är illa när till och med spelare som gynnas av bortdömda mål blir upprörda. Det har till och med gått att se målvakter som varit missnöjda över att mål döms bort. Då vet man att något är fel. Balansen är dock hårfin och oavsett hur man löser regeln med målvaktsinterference vid mål kommer det nästan alltid att tippa för mycket åt något håll, för hårt eller för löst dömt. Klart är bara att så som det har sett ut det senaste kan det inte se ut. Mer mål åt folket!

Vad tyckte du om den här artikeln? Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten