Sök
Victor Öhman
HockeyAllsvenskan

Victor Öhmans stora show – sänkte Modo på egen hand

Svep från kvällens matcher i HockeyAllsvenskan

Det var en show utan dess like upp i Örnsköldsvik. Men inte från någon Modo-spelare utan av Västerviks Victor Öhman. Forwarden stänkte in hela fyra mål och sänkte Modo på egen hand. I övrigt lämnade Södertälje över nästjumboplatsen till Mora efter segern i bottenmötet och Björklöven förlorade för första gången på nio matcher.

{{ PAYWALL LIMIT }}

Almtuna-Karlskoga 3-5 (0-3, 2-1, 1-1)

Almtuna: Hampus HarlestamOscar PentlerTobias Liljendahl

Karlskoga: Max Wennlund x2, Wilhelm WestlundNikola PasicMax Lindholm

Karlskoga är HockeyAllsvenskans målgladaste lag och ångar på upp i toppen. I kväll började man där man avslutade senast mot Modo genom att rivstarta borta mot Almtuna. Max Wennlund gjorde gästernas två första mål i den första perioden och Wilhelm Westlund följde upp till 0-3 innan första periodpausen.

Almtuna repade sig något i den andra. Efter mål av Hampus Harlestam i powerplay och Oscar Pentler i boxplay fick hemmalaget kontakt. Men Nikola Pasic kunde kväva Almtunas entusiasm genom att göra 2-4 och sen kunde Max Lindholm definitivt döda matchen med sitt 2-5-mål. Viktor Liljedahl tröstmålade till 3-5.

 


Karlskrona-Björklöven 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Karlskrona: Daniel NorbeMikael RoslundPhilip Rondahl

Björklöven:

Vem ska stoppa Björklöven just nu var det nog många som frågade sig inför kvällens omgång. Nio raka segrar hade man inför mötet med Karlskrona och en stabil serieledning i HockeyAllsvenskan. 

Men mot Karlskrona stötte man på patrull. Även om man dominerade den första perioden så var det ändå hemmalaget som kunde gå till periodvila med ledningen i matchen. Backen Daniel Norbe kunde i powerplay ge hemmalaget en överraskande ledning. 

Kunde hålla undan mot serieledarna

Powerplay blev verkligen Karlskronas segervapen i kväll tillsammans med en stabil defensiv och ett bra målvaktsspel. Mikael Roslund kunde även han i powerplay utöka ledningen till 2-0. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter att Philip Röndahl gjort matchens sista mål.


Kristianstad-Tingsryd 0-3 (0-0, 0-2, 0-1) 

Tingsryd: Oskar Stål Lyrenäs x2, Joseph Jonsson

Nykomlingen Kristianstad är inne i en riktigt jobbig trend och hade förlorat sju av sina senaste sex matcher inför mötet med Tingsryd. Dilemmat för hemmalaget har varit att göra mål på sistone och det problemet skulle bestå sig i mötet med Tingsryd. 

Nyförvärvet Oskar Stål Lyrenäs kunde ge bortalaget ledningen tidigt in i den andra perioden och Joseph Jonsson kunde senare i samma period dubbla ledningen till 0-2. Oskar Stål Lyrenäs kunde senare fastställa slutresultatet till 0-3.

Kristianstad kunde inte spräcka nollan den här kvällen och börjar oroväckande trilla längre ner i tabellen.


Modo-Västervik 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Modo: Kalle Jellvert

Västervik: Victor Öhman x4

Vilken stjärnsmäll Modo åkte på förra omgången. Hela 7-0 mot just nu suveräna Karlskoga innebar att man ville hitta tillbaka till vinnarspåret igen hemma mot Västervik. Men Modo fick en riktig dålig start på matchen när kvällens stora stjärna Victor Öhman kunde göra 0-1 och börja sin fina kväll.

Modo kom tillbaka genom Kalle Jellvert i powerplay i mitten av den andra perioden. Men sen började ”The Öhman-show”. Först gjorde 27-åringen 1-2 bara några sekunder efter Jellvert kvitteringsmål. Och i powerplay kunde han fullborda sitt hattrick fram till 1-3.

Var inte nöjd med ett hattrick

Men kvällen var sannerligen inte slut för Öhman. Han fortsatte bara att ösa på framåt och i den tredje perioden kunde han göra sitt fjärde (!) för matchen fram till 4-1. Assisterad för tredje gången av kedjekamraterna Rob Bordson och Darren Nowick. 


Södertälje-Mora 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Södertälje: Hugo GustafssonMåns Lindbäck x2

Mora: Oskar Svanlund

Ett match som betydde oerhört mycket. En vinst för SSK skulle innebära att man lämna över nedflyttningsplatsen till kvällens motstånd Mora. Efter en makalös fin soloprestation signerad Oskar Svanlund kunde gästerna göra det viktiga 0-1-målet i matchen. Men sen var det roliga över för Mora.

Södertälje replikerade snabbt genom Hugo Gustafsson och Södertälje fortsatte att trycka på framåt. Måns Lindbäck tog sen saken i egna händer och fixade först 2-1 sju minuter in i den andra perioden. Samme Lindbäck skulle sen dubbla sin målskörd och ge hemmalaget ledningen med 3-1. 

Södertälje tog sin andra raka segern och lämnar över nedflyttningsplatsen till Mora. 


Västerås-AIK 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)

Västerås: Viktor HertzbergKenny KällströmJesper JohanssonMarcus Bergman

AIK: Kim TallbergJohn HenrionJohan Porsberger

AIK är hopplöst sist och hade hela åtta poäng upp till nästjumbon Södertälje inför bortamötet med Västerås. Det började inte heller bra för gästerna. Viktor Hertzberg kunde ge Västerås ledningen efter bara 17 sekunder. 

Mardrömsstart för AIK men man repade sig väldigt snabbt. John Heniron kunde bara tio sekunder senare kvittera. Vilken start i Västerås! Jesper Johansson kunde sen återta ledningen efter mål i powerplay. Men åter igen skulle AIK kom tillbaka. Den här gången genom Kim Tallberg. 

Kenny Källström gav Västrås ledningen för tredje gången i matchen genom Kenny Källström men för tredje gången skulle också AIK kvittera. Johan Porsberger såg till att de gulsvarta var tillbaka i matchen igen.  

Fick med sig en poäng 

Matchen till förlängning där Västerås till slut kunde gå vinnande ur matchen. Bergman med ett skott rakt upp i krysset gör att AIK åter igen förlorar även om man tar med sig en poäng hem till Stockholm.


Vad tyckte du om den här artikeln? Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten